MegaDuel.cz


 Recenze digitálního fotoaparátu Canon EOS 1300D

Obsah:

Digitální zrcadlovka Canon EOS 1300D je nejlevnější DSLR fotoaparát z dílny japonského Canonu, který nahrazuje předchozí model EOS 1200D určený pro všechny začínající fotografy. Cenově dostupná zrcadlovka nabízí relativně kompaktní a lehké polykarbonátové tělo s uhlíkovými vlákny, kde najdete řadu základních ovládacích prvků pro snadné a poměrně rychlé ovládání.

Recenze digitálního fotoaparátu Canon EOS 1300D

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Během fotografování oceníte nejen pevně vestavěný 3" displej o rozlišení 920 000 bodů s podporou živého náhledu (funkce Live View), ale zároveň zrcadlový hledáček s 95% pokrytím fotografované scény. Uvnitř digitálního fotoaparátu pro vás pracuje dostatečně výkonný 18 megapixelový snímač typu APS-C CMOS, který ve spolupráci s procesorem DIGIC 4+ dokáže pořizovat fotografie v dostatečné kvalitě oproti běžně dostupným kompaktům.

Digitální fotoaparát Canon EOS 1300D (EOS Rebel T6) disponuje klasickým bajonetem typu Canon EF / EF-S. Na trhu tak máte k dispozici nepřeberné množství zajímavých a kvalitních objektivů pro jakoukoliv fotografickou příležitost. Společně s nákupem digitálního fotoaparátu můžete také zakoupit i cenově dostupný setový objektiv Canon EF-S 18 - 55 mm F/3.5 - 5.6 DC III, který začínajícím fotografům může v počátku posloužit jako univerzální objektiv.

Snímač CMOS APS-C s rozměry 22.3 × 14.9 mm, 18 Mpix, Rozlišení 5184 × 3456 px, poměr stran 3:2, Objektiv bajonet Canon EF / Canon EF-S, crop faktor 1.6x, Stabilizace obrazu zajišťují objektivy typu IS, Hledáček optický s dioptrickou korekcí, zvětšení 0.80x, Displej vestavěný 3" (7.5 cm) TFT LCD, rozlišení 920 000 bodů, Blesk vestavěný blesk, směrné číslo 9, Hot-Shoe patice, Rozhraní USB, HDMI, AV, paměťová karta typu SD, Formáty JPG, RAW (fotografie), MOV, H.264 (video), Video Full HD kvalita 1080p (1920 × 1080 / 30 FPS), mono zvuk, Rozměry 129.0 × 101.3 × 77.6 mm, Hmotnost 485 gramů, Baterie typu Li-Ion, kapacita 500 snímků, Obsah balení baterie, nabíječka, popruh, základní software, návod k obsluze...

DSLR zrcadlovka Canon EOS 1300D je zároveň připravena pro širokou škálu dalšího příslušenství, mezi kterými najdete kromě objektivů i výkonné blesky, přijímač GPS, brašny či batohy pro snadné a bezpečné přenášení.

Kromě pořizování fotografií může digitální jednooká zrcadlovka Canon EOS 1300D sloužit také pro záznam videa ve Full HD rozlišení 1080p (1920 × 1080 px) s 30 snímky za sekundu. Při použití HD rozlišení 720p (1280 × 720 bodů) pak můžete dosáhnout i na velmi příjemných 60 snímků za sekundu.

Recenze digitálního fotoaparátu Canon EOS 1300D

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Mezi nejzajímavější funkce tohoto digitálního fotoaparátu patří manuální, ale také plně automatické režimy expozice včetně podpory užitečných scénických režimů (např. Portrét, Krajina, Detail, Sport, Jídlo, Noční...) a fotografických / kreativních filtrů. Za pomocí bezdrátové technologie WiFi ve spojení s NFC můžete okamžitě sdílet vaše nejlepší fotografie nebo bezdrátově ovládat fotoaparát z vašeho smartphonu či tabletu. Samozřejmostí je také plně české menu. Jako zdroj napájení poslouží dodávaný lithium-iontový akumulátor typu LP-E10, se kterým běžně pořídíte na jedno nabití přibližně 500 snímků.

Celkové hodnocení zrcadlovky Canon EOS 1300D

Před výběrem fotoaparátu Canon 1300D důkladně prostudujte hodnocení a známé klady i zápory. Pokud vás nebudou zápory digitálního fotoaparátu výrazně omezovat, pak může tento produkt bez obav splnit vaše očekávání.

Klady:

  • využívá APS-C snímač s dostatečně kvalitním obrazovým výkonem
  • relativně kompaktní rozměry a zároveň poměrně příjemně lehké tělo
  • Full HD video, rozumná výdrž baterie a vestavěná WiFi technologie
  • relativně snadné ovládání, ale také zajímavý poměr ceny a výkonu

Zápory:

  • výrazně horší automatické ostření zejména při nedostatku světla
  • značně nízká rychlost sériového snímání (pouze 3 snímky za sekundu)
  • pevně vestavěný LCD displej a pomalé ostření v režimu živého náhledu
  • na přímém světle vznikají odrazy na displeji a omezený rozsah ISO

79%

Kvalita snímků79%
Hodnoceni kvality
Funkce / Ovládání82%
Hodnoceni ovládání
Výdrž baterie75%
Hodnoceni baterie

Aktuální cena a dostupnost

Při nákupu digitálního fotoaparátu Canon 1300D využijte ověřené e-shopy, či oblíbené porovnávače nejnižších cen, kde lze spolehlivé internetové obchody a jejich ceny mezi sebou jednoduše porovnat nebo zobrazit hodnocení uživatelů.

  • aktuální cenu na trhu najdete v oblíbeném nákupním rádci Heureka.cz
  • pokud chcete mít produkt zítra doma, nakupujte v e-shopu Alza.cz
  • mezi spolehlivé i bezpečné internetové obchody patří také Mall.cz
  • další ověřené e-shopy lze najít ve srovnávači akčních cen Hledejceny.cz

Porovnejte Canon 1300D s dalšími digitálními fotoaparáty

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale také důležité parametry digitální zrcadlovky Canon EOS 1300D s dalšími fotoaparáty. Na stránkách MegaDuel jednoduše srovnáte všechny oblíbené fotoaparáty na trhu. Kromě porovnání foťáků najdete na stránkách i užitečné odkazy na recenze a testy.

Na stránkách Megaduel.cz zároveň také najdete porovnání dalších digitálních zrcadlovek oblíbené značky Canon, které můžete jednoduše srovnat s dalšími fotoaparáty na českém trhu. Další zajímavé informace zaměřené na digitální fotoaparát Canon 1300D najdete na našem blogu o spotřební elektronice.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání digitálních fotoaparátů

Témata / Fotoaparáty / Zrcadlovky / Canon


Novější recenze / Starší recenze

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O webu