MegaDuel.cz


 Recenze digitálního fotoaparátu Nikon D3300

Obsah:

Digitální zrcadlovka Nikon D3300 patří mezi přístroje zaměřené na amatérské nebo zároveň i začínající uživatele a přímo navazuje na oblíbený model D3200. Plastové tělo fotoaparátu vyztužené uhlíkovými vlákny nabízí tradiční konstrukci s intuitivním ovládáním a povedenou ergonomií. K celkově příjemné práci s tímto fotoaparátem přispívá větší zrcadlový hledáček typu pentamirror s 95 % pokrytím fotografované scény a 0.85x zvětšením.

Recenze digitálního fotoaparátu Nikon D3300

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Uživatelé přecházející z digitálních kompaktů jistě ocení 3" LCD displej (7.5 cm) s vysokým rozlišením 921 000 bodů. Uvnitř zrcadlovky se pak ukrývá výkonný obrazový snímač CMOS formátu typu DX s 24.2 milionu pixelů se speciální konstrukcí bez optického low pass (antialiasingového) filtru pro další navýšení ostrosti vašich fotografií. K získání fotografií s vysoce ostrými detaily a to bez výrazného nárůstu šumu napomáhá i rychlý a výkonný procesor EXPEED 4.

Digitální zrcadlovka Nikon D3300 disponuje kovovým bajonetem typu Nikon F s AF kontakty, který je určený pro celou řadu výměnu objektivů vybavených tímto rozhraním. Pro fotoaparáty Nikon je pak na našem trhu celá řada výměnných objektivů různých značek, které si můžete vybírat přesně podle vašich potřeb a finančních možností. Fotoaparát lze zakoupit ve zvýhodněném setu s novým základním setovým objektivem Nikkor 18-55mm F/3.5-5.6 G AF-S DX VR II s optickou stabilizací obrazu a tichým motorem AF.

Snímač CMOS APS-C s rozměry 23.5 × 15.6 mm, 24.2 Mpix, Rozlišení 6000 × 4000 px, poměr stran 3:2, Objektiv bajonet typu Nikon F s AF kontakty, crop faktor 1.5x, Stabilizace obrazu zajišťují objektivy typu VR, Hledáček optický s dioptrickou korekcí, zvětšení 0.85x, Displej zabudovaný 3" (7.5 cm) TFT LCD, rozlišení 921 000 bodů, Blesk vestavěný blesk, směrné číslo 12, Hot-Shoe patice, Rozhraní USB, HDMI, paměťová karta typu SD, Formáty JPG, RAW (fotografie), MOV, MPEG-4, H.264 (video), Video Full HD kvalita 1080p (1920 × 1080 / 60 FPS), stereo zvuk, Rozměry 124 × 98 × 75.5 mm, Hmotnost 460 gramů, Baterie typu Li-Ion, kapacita 700 snímků, Obsah balení Li-Ion baterie, nabíječka, gumová očnice, popruh, základní software, návod k obsluze...

Pro zachování vyšší kvality fotografií se při volbě objektivu vyvarujte nákupu levných a méně kvalitních objektivů, protože fotoaparát Nikon D3300 ve spojení s obrazovým snímačem o vysokém rozlišením 24 Mpix dokáže na snímcích z takových objektivů odhalit jejich nedokonalosti, oproti digitálním zrcadlovkám s mnohem nižším rozlišením.

Amatérská digitální zrcadlovka Nikon D3300 je schopna zaznamenat video ve Full HD rozlišení 1080p (1920 × 1080 bodů) při nadstandardních 60 snímcích za sekundu s možným využitím kontinuálního zaostřování i během používání zoomu objektivu.

Recenze digitálního fotoaparátu Nikon D3300

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

K zajímavým funkcím tohoto fotoaparátu patří automatické i manuální režimy expozice, dostatek scénických režimů, speciální efekty, režim průvodce pro začínající fotografy, podpora bezdrátového WiFi přenosu vašich fotografií do mobilních zařízení (iOS, Android) s doplňkovým adaptérem Nikon WU-1a nebo podpora dalšího volitelného příslušenství jako jednotka GPS GP-1A, externí mikrofon ME-1, dálková kabelová spoušť MC-DC2 nebo bezdrátové dálkové ovládání WR-T10. Fotoaparát je dodávaný s dobíjecí lithium-iontovou baterií EN-EL14a, která zajistí dostatek energie na pořízení až 700 snímků.

Celkové hodnocení zrcadlovky Nikon D3300

Před výběrem fotoaparátu Nikon D3300 důkladně prostudujte hodnocení a známé klady i zápory. Pokud vás nebudou zápory digitálního fotoaparátu výrazně omezovat, pak může tento produkt bez obav splnit vaše očekávání.

Klady:

  • poměrně dobrý dynamický rozsah obrazového čipu a rychlé reakce
  • rozumná úroveň šumu u vyšších hodnot ISO při zachování ostrosti
  • nový setový objektiv s velmi příjemným poměrem cena / výkon
  • velmi povedená výdrž dodávané baterie typu Li-Ion na jedno nabití

Zápory:

  • velikost obrazového snímače zvyšuje nároky na kvalitu objektivu
  • při použití režimu Live View dochází ke snížení rychlosti autofokusu
  • fotoaparát nemá vlastní motor AF / je nutné využívat AF v objektivu
  • zabudovaný displej neumožňuje otáčení nebo oblíbené vyklápění

82%

Kvalita snímků80%
Hodnoceni kvality
Funkce / Ovládání81%
Hodnoceni ovládání
Výdrž baterie85%
Hodnoceni baterie

Aktuální cena a dostupnost

Při nákupu digitálního fotoaparátu Nikon D3300 využijte ověřené e-shopy, nebo oblíbené porovnávače nejnižších cen, kde lze spolehlivé internetové obchody a jejich ceny mezi sebou jednoduše porovnat nebo zobrazit hodnocení uživatelů.

  • aktuální cenu na trhu najdete v oblíbeném nákupním rádci Heureka.cz
  • pokud chcete mít produkt zítra doma, nakupujte v e-shopu Alza.cz
  • mezi spolehlivé i bezpečné internetové obchody patří také Mall.cz
  • další ověřené e-shopy lze najít ve srovnávači akčních cen Hledejceny.cz

Porovnejte Nikon D3300 s dalšími digitálními fotoaparáty

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale také důležité parametry digitální zrcadlovky Nikon D3300 s dalšími fotoaparáty. Na stránkách MegaDuel.cz tak jednoduše srovnáte všechny oblíbené fotoaparáty na trhu. Kromě porovnání foťáků najdete na stránkách i užitečné odkazy na recenze a testy.

Na stránkách Megaduel.cz zároveň také najdete porovnání dalších digitálních zrcadlovek oblíbené značky Nikon, které můžete jednoduše srovnat s dalšími fotoaparáty na českém trhu. Další zajímavé informace zaměřené na digitální fotoaparát Nikon D3300 najdete na našem blogu o spotřební elektronice.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání digitálních fotoaparátů

Témata / Fotoaparáty / Zrcadlovky / Nikon


Novější recenze / Starší recenze

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O webu